שושי סירקיס

שושי סירקיס

צלמת מזון ולייף סטייל, אמנית ויוצרת. מייסדת ועורכת את אתר רחוב האמן- אתר עיצוב יצירה והשראה.

רק עכשיו יצאנו מתרדמת החורף. כמה חודשים שהינו במאורה שלנו, מחכים לשמש שתצא, לפריחה שתגיע, מתכננים כמה נחמד יהיה לצאת ולהרגיש את האביב בארץ היפה שלנו. לא חשבנו שדווקא אז יכניסו אותנו לבתים, יסגרו אותנו עם מסכות ואלכוג'ל. זה קרה, החיים שלנו נראים כמו רב מכר של מדע בדיוני, שאולי מחר כשנקום וקרני השמש ידגדגו את אפינו, נגלה שהכל היה איזה חלום בלהות. 

עד שהערפל הסמיך הזה יעלם ויתפוגג, אנחנו כאן בבתים, אמנם סגורים, לא יכולים לצאת, גם העבודה מתקיימת אצל חלק מאיתנו בין לבין, וחלק השביתו אותה לגמרי. הכל מטושטש ולא ברור, אנחנו לא באמת יודעים כמה זמן זה ימשך, עם זאת אנחנו כאן כולנו יחד כדי לעבור את התקופה הכי טוב שיש, בחיוך ובשמחה. 

בילוי מהנה עם הילדים

כדי ללמוד איך אפשר לעשות את זה בצורה מהנה כך שכולם ישארו שמחים ורגועים, בקשנו מאביבה פרידמן, אם לשבעה ילדים, מנהלת את קייטנת פנטסטיק, לתת לנו טיפים ורעיונות לבלות את הזמן יחד בכיף ובהנאה. אביבה נענתה בשמחה, הרצון שלה הוא לעזור להורים להתחבר לילדיהם באמצעות פעילויות מהנות יחד.

פעילויות עם ילדים בזמן הקורונה

כשילדים נמצאים בבית לפרקי זמן ממושכים זה מאתגר. בין אם זה חופשת פסח, החופש הגדול, או כל זמן אחר. זה עוד יותר נכון כשזו "חופשה כפויה" שלא הייתה צפויה וכשאנחנו לא יודעים כמה זמן זה יתמשך. 

איך ילדינו יחוו את "החופשה" הזו יהיה תלוי במידה רבה בנו, ההורים. אמנם קשה לבחור את הרגשות שלנו, אך אנחנו יכולים לשלוט במחשבות שלנו. כשנבחר לשים ספין חיובי על המצב הנוכחי, נוכל להפוך את הסיטואציה המאתגרת שלנו לחוויה מהנה ומגבשת עם ילדינו.

בניית לוח זמנים גם בזמן הקורונה

הצעד הראשון הוא לספר לילדנו כמה אנחנו מצפים לזמן שלנו יחד. (גם אם אתם לא בדיוק מרגישים את זה, ככל שתאמרו להם את זה, תרגישו את זה יותר.) כשילדינו מרגישים מטרד, הם פועלים בהתאם. כאשר הם חשים רצויים, התנהגותם משתפרת.

ערכו פגישה משפחתית עם ילדיכם ובו תצרו לוח זמנים יומי. ככל שהם יהיו שותפים , כך יגדל הסיכוי שהם יעמדו בלו"ז.

לוח הזמנים יכלול:

  • מתי מתעוררים
  • זמן תפילה
  • שעת ארוחת בוקר
  • לימוד / עבודת בית ספר
  • זמן למשחק חופשי וזמנים למשחקים יחד
  • פעילות גופנית (ישנן דוגמאות רבות לפעילויות שניתן לעשות בתוך הבית אם אין אפשרות לצאת)
  • מטלות בבית
  • שעת שינה

תכננו יחד עם ילדיכם איזה פרס או יציאה הם ירצו לאחר שישלימו כמות מסוימת של חומר לימודים או מטלות בבית.  גם אם יש פערים גדולים בין ילדיכם תהפכו את הלמידה ללמידה משותפת – הגדולים ילמדו את הקטנים.

למידה יכולה להיות מהנה ויש המון פעילויות כייפיות שמלמדות כישורי חיים. לדוגמא אפשר ליצור סניף דואר בבית. מצאו קופסה ישנה, תנו אותה לילדים לקשט איך שהם רוצים (אפשר עם הלוגו של דואר ישראל.) לאחר מכן הילדים כותבים מכתבים – אחד לשני ולכם ההורים- מדי יום, ושמים אותם בתיבת הדואר. אפשר לתת לילדים רעיונות שונים מה לכתוב. לדוגמא – מחמאה לכל אחד מאחיהם או הצעות או בקשות לנמענים. למדו את הילדים כיצד לכתוב את המכתבים כמו שצריך ואיך משתמשים במעטפה. תוכלו גם לעצב בולים מיוחדים למעטפות. לאחר מכן עורכים תורנות מי יהיה הדוור. כולם נהנים לקבל דואר!

חשוב שילדים יעזרו בבית. אמנם זה תמיד חשוב, אך כיום כשכולם בבית כל היום זה עוד יותר חשוב. וודאו שהמטלות שהוקצו לכל ילד מותאמות לגיל, אך תופתעו לגלות כמה הילדים מסוגלים כשמסבירים להם באופן ברור מה נדרש מהם. כשהם יצברו מיומנות (ניקיון, הדחת כלים, בישול, כביסה) הרווח יהיה כפול! גם אתם ההורים תהנו מפחות עבודה, וגם ילדיכם ירגישו טוב לעזור בבית!

ערכות לפעילויות שבועיות

אביבה יוזמת פרויקט חדש במטרה לעזור להורים ליצור זמן איכות עם ילדיהם. Creating Time הוא כלי שמסייע לנו כהורים לבנות קשרים עמוקים ומשמעותיים יותר עם הילדים שלנו ומספק את המסגרת שבה אנו מתחברים עם ילדינו על בסיס שבועי, דרך יצירות, מלאכות, כיף ומשחקים.

באתר של Creating Time אביבה מציעה להורים ערכות לפעילות שבועית, כל ערכה כוללת: ארבע פעילויות שבועיות, הוראות פשוטות, כל החומרים כלולים
 
פעילויות עם ילדים בזמן הקורונה

בפוסט הזה אביבה תשתף אותנו ביצירה מתוך אחת הערכות באתר, שמוכנה עכשיו למשלוח. היצירה קלה להכנה, היא מכילה חומרים פשוטים וזה זמן מקסים להורים וילדים לשבת יחד וליצור "בובת גרב" מדליקה, אחר כך אפשר כמובן לעשות הצגות ומופעים.

עשו זאת בעצמכם בובת גרב מדליקה

בואו נכין בובת גרב

מה הערכה מכילה?
  • שבלונת הפה (להורדה בסוף הפוסט)
  • 4 גרביים
  • 4 חתיכות קרטון
  • 4 חתיכות לבד
  • 4 צמר
  • 8 פונפונים גדולים
  • 4 פונפונים קטנים
  • 8 עיניים זזות
  •  דבק סיליקון
עשו זאת בעצמכם בובת גרב מדליקה

מדפיסים את שבלונת הפה וגוזרים מסביב לקווי המתאר. מניחים את שבלונת הפה על קרטון, גוזרים מסביב. את אותו הדבר עושים גם עם פיסת הלבד. מקפלים את הקרטון לחצי. ופותחים חזרה.
מתחילים ליצור את הבובה: לוקחים את הגרב וגוזרים בעדינות רק לאורך תפר האצבעות.

עשו זאת בעצמכם בובת גרב מדליקה

את הקרטון שחתכנו מדביקים בפנים פתח הגרב שנוצר, יש לנו פה לבובה.
מדביקים את פיסת הלבד שחתכנו  מעל הקרטון, כך שיכסה גם את
הקרטון וגם את מקום התפר של הגרב.

עשו זאת בעצמכם בובת גרב מדליקה

מחזיקים את הגרב כך שהקרסול של הגרב למעלה. מדביקים "עיניים זזות" על הפונפונים, לאחר מכן מדביקים את הפונפונים על הגרב. מדביקים פונפון נוסף קט יותרן לאף חמוד:)

עשו זאת בעצמכם בובת גרב מדליקה

להכנת השיער – מלפפים כמה חוטי צמר סביב היד, מסירים מהיד לוקחים חוט צמר נוסף קושרים את החוט באמצע, בעזרת מספריים גוזרים את החוטים משני הצדדים.  מדביקים את השיער מאחורי העיניים של הבובה.

טאדדדם! הבובה מוכנה:)
זה הזמן לשחק איתה, לעשות קולות מוזרים, להתנדנד, לרקוד ולשיר. וכן, גם ההורים מוזמנים.

את השבלונה + הוראות ההכנה תוכלו להוריד כאן בכפתור הכחול למטה.
הקבצים הם מתנת Creating Time פרויקט חדש ביוזמתה של אביבה פרידמן, אם ל -7 ילדים, מנהלת את קייטנת פנטסטיק ומעצבת גרפית מהבית. הרצון שלה הוא לעזור להורים להתחבר לילדיהם באמצעות פעילויות מהנות יחד. ניתן ללמוד על הפרויקט החדש שלה – ולקבל רעיונות נוספים להורים ליצירת זמן איכות עם הילדים, בכתובת www.creatingtimekids.com.

הפעם אנחנו מזמינות אתכם לכתוב לנו כאן בתגובות על רעיונות, טיפים וכל דבר שיתרום ויעזור לכולנו לעבור את התקופה הזו בצורה הכי טובה שיש וליצור לילדים ולמשפחה זכרונות נעימים מהתקופה הכל כך לא פשוטה.

הצטרפי אלינו

הצטרפי למעל 3.5K חברות בקהילת רחוב האמן, וקבלי השראה דו חודשית במייל.

אהבת? שתפי את הפוסט הלאה:)

עשו זאת בעצמכם בובת גרב מדליקה

ממליצות לך לקרוא גם:

2 תגובות

  1. יווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו
    חמודדדדדדדדדדדד
    נראה מזה טוב

סגור לתגובות.

דילוג לתוכן